ساب و لاک پارکت

  • -
ساب و لاک پارکت

ساب و لاک پارکت

Category : کفسابی

ساب و لاک پارکت : پارکت ها و در افقی بالاتر همه کفپوش هایی چوبی ، به دلیل ساختار نسبتاً منعطف ، حساس و ظریف تری که به نسبت سنگ ، بتن ، سرامیک ، موزاییک و حتی اپوکسی دارند ، در مدت زمان کوتاه تری رنگ و لعاب خود را از دست داده و به واسطه عوامل تهدید زایی که ظاهر مطلوب آن را از بین می رود (مثلاً آب آشامیدنی که تأثیری روی مواد مذکور نداشته اما به باد کردن و دفرمه شدن چوب منجر می شود ) در آستانه تخریب قرار می گیرند .

 

پارکت و کاربردهای آن

طبیعتاً هیچ ماده ای آنچنان مقاومتی ندارد که هیچگاه دچار فرسایش و خوردگی نشود ، به ویژه اینکه با قرارگیری در سطح افقی و زیر پا (و گاهی تحت فشار لاستیک خودروها) روند تخریب را با سرعت بیشتری می پیماید . از سویی دیگر زمانی که از کفپوش های طبیعی چوبی برای پوشاندن کف یک مکان مشخص استفاده می کنیم ، نگاهی ویژه به زرق و برق این محصولات ، ظاهر پر طمطراق و جلوه ای که به محیط می دهد نیز داریم ، لذا با علم به ویژگی های ساختاری ، پتانسیل آن و تهدیداتی که از عمر و زیبایی آن می کاهد به این محصول اتکا می کنیم .

از سویی دیگر هزینه های تعویض این نوع کفپوش نیز در مواردی سر به آسمان ساییده و اصلاً مقرون به صرفه نمی باشد ، در نتیجه اینکه نیازمند ترمیم آن ها و بازیابی کیفیت اولیه آن به واسطه ساب و لاک پارکت و سایر روش های مشابه هستیم .

 

ترمیم پارکت با ساب و لاک پارکت

ساب و لاک پارکت روشی برای بهبود وضعیت ظاهری و آب بندی این محصولات – بدون تغییر در ابعاد فیزیکی آن ها – می باشد ، لذا در گام نخست باید فکری به حال رخ رنگ پریده ، پر خراش ، آسیب دیده و فرسوده آن کنیم . بنا به ضرب المثلی که می گوید «نمی توان بدون شکستن تخم مرغ املتی درست کرد ! » ، ما نیز بدون اندکی تخریب قادر به نوسازی سطح و بازسازی قسمت های مخروبه نیستیم ، لذا با کمک کفسابی و لایه برداری به زدایش قسمت های معیوب آن می پردازیم .

در همین رابطه و نخستین قدم عملیاتی ، پارکت با سمباده درست ساب می خورد . پس از اینکه آثار چسب ، گچ یا سیمان ، زائده های سفت شده و قسمت های آسیب دیده اندکی پالوده شده و سطح پایین تر رفت ، نوبت به ساب متوسط می رسد که با نمره ای بالاتر نسبت به سمباده قبلی (مثلاً 80 در برابر 40P) به تلطیف سطح و کم کردن ناهمواری ها می انجامد .

از آنجایی که ممکن است فضای بین برخی قطعات پارکت باز بوده ، لق باشد ، قطعات قاشقی شده ، ناخنک داشته باشند و یا فرورفتگی هایی در آن وجود داشته باشد ، بتونه های مخصوص کف های پارکتی سبب می شوند تا سطح مورد نظر سخت و یکدست شده و علاوه بر ابقای هر قطعه در جای خود روزنه های ورود رطوبت یا جانوران موذی به زیر آن نیز مسدود گردد .

پس از خشک شدن بتونه ها ، طبعاً بخشی از آن ها بالاتر از سطح خشک شده ، روی آن ماسیده و یا سطح یا کدر کرده است . به همین دلیل مجدداً به ساب زنی روی آورده و به ترتیب با سمباده های 80 ، 100 و 120 (یا نمره های مشابه) چند مرتبه به پرداخت سطح می پردازیم .

 

نکات تکمیلی ساب زنی پارکت

لازم به ذکر است که به دلیل عدم درگیری برخی دستگاه های سابزنی با نواحی مرزی و کناری دیوار ، این نقاط به خوبی تراش داده نمی شوند ؛ در نتیجه اینکه یکی از راه های مقایسه کفساب و کفسابی خوب و بد ، مقایسه کنج و کناره های دیوار است که مستلزم تراش دستی با سمباده های جدید و انجام این کار روی صبر ، حوصله ، دقت و مهارت است .

در مرحله آخر ساب و لاک پارکت و پس از حصول اطمینان از یکدست شدن زمین ، نوبت به پولیش کردن و برق انداختن آن می رسد . این مرحله که بسان فوت کوزه گری این حرفه است ، با تزریق و حرکت رفت و برگشتی غلتک روغن روی سطح همراه بوده و بدین ترتیب بنا به میزان ماده ، مواد افزوده شده به آن ، غلظت و همچنین کیفیت اعمالش روی سطح به براق شدن کف پارکتی می انجامد .