
قیمت کفسابی موزاییک
Category : کفسابی
قیمت کفسابی موزاییک : موزاییک ها از پرکاربردترین مصالح ساختمانی موجود در ایران هستند که عموماً به عنوان کفپوش استفاده شده و برای فرش شدن و پوشاندن کف پیاده رو ، ساختمان ، حیاط ، باغ و موارد مختلف دیگری از این قبیل استفاده می شود. به کار بردن موزاییک در صنعت ساخت و ساز علاوه بر ایران در کشورهای اروپایی ، به خصوص کشورهایی نظیر آلمان و ایتالیا کاملاً امری رایج است. موزاییک در واقع نوعی بتن است که از ترکیب مصالح مختلفی از جمله ماسه ، پودر سنگ ، سیمان، سنگ دانه و آب ساخته شده و در ساخت آن با استفاده از دو روش پرسی و ویبره ای این مصالح فشرده شده و به این شکل موزاییک تولید می شود. موزاییک ها متشکل از دو لایه هستند که نام یکی از آنها زیرین بوده ( که البته به نارین نیز شهرت دارد) و لایه دوم رویه (رنگ موزاییک) نام دارد. لایه زیرین که سطح پایینی موزاییک را احاطه کرده است ضخامت زیادتری نسبت به لایه رویه دارد و از ترکیب ماسه ، سیمان و آب تشکیل شده است و می تواند فشار زیادی را تحمل نماید. لایه بالایی موزاییک که رویه نام دارد بیشتر نقش تزیینی داشته و با تنوع در رنگ و نقش موزاییک های مختلف و متفاوتی را به وجود می آورد. بزرگترین تولید کنندگان موزاییک در ایران اغلب در شهرهای اصفهان و میبد یزد مشغول به کار می باشند. در ادامه به بررسی عوامل موثر در قیمت کفسابی موزاییک نیز خواهیم پرداخت.
موزاییک در لغت به معنای در کنار هم چیده شدن است و به سنگ هایی که با چیده شدن در کنار هم نقش یا تصویری را می سازند موزاییک گفته می شود ؛ اما چگونگی چیده شدن آنها در کنار هم خود موضوعی است که می تواند در قیمت کفسابی این مصالح ساختمانی تاثیر بگذارد. به عنوان مثال وقتی که قرار است سطحی با موزاییک فرش شود این کار باید توسط یک موزاییک کار حرفه ای انجام گیرد. شاید در ظاهر چیدن چند موزاییک در کنار هم امری ساده جلوه کند اما تراز بودن موزاییک ها نسبت به هم و همچنین تراز بودن همه موزاییک ها نسبت به سطح نکته مهمی است که باید رعایت شود. اگر یک سطح توسط یک فرد مبتدی با موزاییک فرش شود احتمال بالا و پایین قرار گرفتن لبه های موزاییک ها نسبت به هم و همچنین ترک برداشتن آنها در حین کار بسیار زیاد است. به وجود آمدن چنین مسائلی می تواند باعث افزایش قیمت کفسابی موزاییک شود. هر چه سطح مورد نظر تراز تر بوده و اختلاف سطح لبه های موزاییک ها کمتر باشد کار کفسابی آن آسان تر بوده و مدت زمان این کار نیز کمتر می شود و به این ترتیب هزینه پرداختی کارفرما کاهش می یابد.
از سوی دیگر در زمان چیدن موزاییک ها در کنار هم باید دقت شود که درزهای بین آنها کاملاً پر شود. در صورتی که این کار به درستی انجام نگیرد و به مروز زمان آن درزها خالی شده ، در آنها سوراخ ایجاد شود و یا ظاهر زشتی به نمای کف بدهد ، کفساب می تواند ابتدا به پر کردن این درزها پرداخته و سپس عملیات کفسابی را آغاز کند که این موضوع نیز قطعاً باعث افزایش قیمت کفسابی خواهد بود.
عوامل مختلف دیگری نیز وجود دارند که از نظر تاثیر در قیمت در موزاییک ها و دیگر مصالح ساختمانی یکسان هستند و ما در مقالات پیشین به صورت مشروح به آنها پرداخته ایم. به عنوان مثال عواملی همچون مقدار مساحت کف به صورت کلی بر قیمت کفسابی تاثیر گذار است و جنس مصالحی که در کف به کار رفته است در تاثیری روی این مولفه ندارد. یقیناً هر چه مساحت کفی که از موزاییک فرش شده بیشتر باشد قیمت کفسابی موزاییک در آن نیز بیشتر است و در سوی دیگر هرچه متراژ کف کمتر شود هزینه پرداختی کارفرما نیز پایین تر می آید ( ناگفته نماند که در متراژ های بیشتر ، با وجود قیمت نهایی زیادتر ، هزینه ها به ازای هر متر مربع کمتر از سطوح کوچکتر می باشد ؛ چرا که حق الزحمه کفساب سرشکن شده و می توان آن را نوعی تخفیف در نظر گرفت ) . علاوه بر مساحت عوامل مختلف دیگری مانند نوع دستگاه کفسابی ( از نظر نوع برق تکفاز یا سه فاز ) ، سطح توقع کارفرما و انتظارات او از نتیجه پایانی ، میزان خسارت های وارده به کف ( که شامل میزان لکه ها ، کثیفی ها ، خط و خش ها ، ترک ها و شکستگی های سطح می شود ) ، سختی یا نرمی موزاییک به کار رفته در کف و چند عامل کوچک و بزرگ دیگر می تواند تعیین کننده هزینه کفسابی موزاییک باشد.