
کفسابی ساختمان
Category : کفسابی
کفسابی ساختمان : در مطلب پیش رو قصد داریم تا در مورد یکی از مشاغل مفید و پر کاربرد شهری که کفسابی ساختمان نام دارد صحبت کنیم اما قبل از آن به بررسی ساختمان ها و دلیل نیاز آنها به کفسابی می پردازیم و سپس پیرامون مسئله کفسابی صحبت کرده و آن را از زوایای گوناگون بررسی خواهیم کرد.
ساختمان واژه ای است که به بناهای دست ساز انسانی بسیاری گفته می شود . از یک خانه ویلایی بزرگ با حیاطی وسیع گرفته تا آپارتمان چند طبقه ای با واحد های کوچک ، از برج های چند صد طبقه مسکونی تا پاساژ ها و مراکز خرید و در مجموع تمام بناهایی که عموماً به منظور اسکان نوع بشر ساخته شده اند و هم اکنون نیز ساخته می شوند در حیطه معنا و مفهوم واژه ساختمان قرار می گیرند. نکته ای که در تمام این بنا های ساخت انسان به صورت مشترک وجود دارد و در واقع تمام ساختمان ها دارای این ویژگی می باشند سطح پایینی آن است که کف نامیده می شود. کف در تمام قسمت های ساختمان وجود دارد ، از راه پله ها گرفته تا لابی ، اتاق خواب ، آشپزخانه و حتی پشت بام یک ساختمان نیز در صورتی که شیروانی نباشد داری سطح زیرین یا کف می باشد .
کف ساختمان ها بسته به عوامل مختلف از جنس های متفاوتی تشکیل شده اند. از عواملی که بر جنس کف ساختمان ها تاثیر دارد می توان نوع کاربری ساختمان ، شهر یا منطقه قرار داشتن آن و حتی وضعیت مالی سازنده آن ساختمان را نام برد. به عنوان مثال کف برخی از ساختمان ها با بتن و سیمان پوشیده شده است ، این در حالی است که برخی دیگر از بنا ها با موزاییک فرش شده اند و کف تعداد دیگری از آنها را سنگ های مختلف با جنس های متنوع پوشانده اند. نکته ای که در مورد کف تمام ساختمان ها صدق می کند این موضوع است که آنها همیشه زیر پا قرار دارند و بر خلاف سقف ها دور از دسترس نیستند!
کف ها به علت حرکت مداوم مردم بر روی آنها و همچنین در برخی موارد گذر اتوموبیل ها از رویشان با اصطکاک و سایش هایی که با کفش و لاستیک ها و عوامل محیطی دیگر مانند باران ، گرد و خاک و غیره دارند به مرور زمان زیبایی روز اول خود را از دست می دهند و لایه ای کدر که شامل انواع آلودگی ، لکه ، خوردگی و سابیدگی ها می باشد سطح رویی آنها را می پوشاند. در چنین زمانی است که می توان از کفسابی ساختمان برای بازگشت به زیبایی و جذابیت روز اول استفاده نمود.
کفسابی در واقع عملیاتی است که با استفاده از دستگاه های مخصوصی انجام می گیرد و هدف از آن همانطور که گفته شد برگرداندن زیبایی و درخشش روز اول سنگ ها و موزاییک های کف ساختمان هاست. در این کار با استفاده از دستگاه های کفسابی و سنگسابی که به ابزار سمباده مانندی به نام لقمه مجهز هستند کف هر قسمت از ساختمان مانند پارکینگ ، لابی ، راه پله ، پاگرد و حتی داخل واحد ها را می سابند. طی این عمل که با چرخش سریع لقمه های زمخت تعبیه شده در زیر دستگاه های ساب زنی اتفاق می افتد لایه بسیار نازکی از سطح رویی سنگ ها و یا دیگر جنس های به کار رفته در کف برداشته می شود. این لایه در واقع بیشتر شامل آلودگی ، چربی ، کثیفی و لکه ها می گردد که طی عملیات کفسابی ساختمان از روی سطح جدا شده و در نهایت سطح جدیدی پس از شسته شدن کف خود را نشان می دهد. این سطح جدید که هنوز پا نخورده و در طول زمان مورد سایش و اصطکاک قرار نگرفته است به درخشندگی و زیبایی روز اول است. لازم به ذکر است که کفسابی دارای انواع و سطح های مختلفی است که میزان درخشندگی کف پس از پایان کار به نوع کفسابی بستگی دارد. عملیات ساب زدن کف ساختمان می تواند یک شستشوی عادی که تنها به لکه بری از روی کف منجر شود باشد و یا در مواقعی به برق انداختن و آینه ای کردن سطح کف منتهی گردد که انتخاب نوع آن به عهده کارفرما می باشد.