کفسابی
کفسابی چیست ؟ کفسابی یعنی سابیدن کف ساختمان که به علت های گوناگونی می توان اقدام به کفسابی نمود .در ذیل به علت های اصلی نیازمندی به کفسابی می پردازیم :
همه اختراعات و پدیده های ساخت دست بشر در اثر کثرت استفاده و گذشت سن و سالی از آن ها فرسوده شده ، قابل تعمیر نبوده و نهایتاً از بین می روند ؛ حال در این رابطه محصولی همانند ظروف یک بار مصرف – همانطور که نامشان گویاست – پس از یک بار استفاده محکوم به فنا بوده و کارشان به تعمیر و مرمت نمی رسد و یا همانند سرسخت و مقاوم ترین محصولات تولیدی دست بشر که از قضا پلاستیکی هم هستند – مانند نایلون های زخیم – صدها سال طول می کشد تا تجزیه شوند .
در این رابطه مطلبی که حائر اهمیت است تعدد استفاده از این محصولات بوده که به تخریب و کاهش عمر آن ها می انجامد . به عنوان مثال حتی اگر تکه سنگی به عنوان نماد سرسختی و مقاومت هم به دست آدمی در کاربردی خاص مورد استفاده قرار گیرد ، باز هم دیده می شود که پس از چندی تحلیل رفته و کیفیت روز اول خود را دیگر ندارد . چنانچه اماکن عمومی و قدیمی شهرتان را که با پله هایی مرمرین تزئین و مجهز شده اند را در نظر بگیرید ، خواهید دید که حجم بالای رفت و آمد بر روی آن ها در طی سالیان متمادی سبب شده است تا این محصولات به کلی صاف و صیقلی شده و یا در اثر سقوط اشیاء مختلف ، باران های اسیدی ، ریزش مواد شیمیایی یا ملات های چسبناک و … دارای اعوجاج ، ناهمواری ، ترک و خلل فراوان شده باشند .
از آنجایی که این سطح همانند یک قطعه مکانیکی قابل تعویض نیست (و اگر هم باشد با صرف زمان ، هزینه ، انرژی و به بار آمدن محدودیت های ثانویه از جمله کاهش ارتفاع از سقف همراه است ) ، پس بهتر است در فکر ترمیم آن بوده و با اعمال تغییراتی روی لایه فوقانی آن که در بردارنده بیشتر ناهمگونی ها و مشکلات ظاهری می باشد ، علاوه بر از بین بردن آلودگی و زشتی ها ، عمری دوباره به این سطح ببخشیم . در همین راستا کفسابی به عنوان روشی ایده آل باعث می شود تا با بهره گیری از لقمه های گوناگون ، اگر انتظار سطحی صاف و هموار از پوششی نا موزون داشته باشیم به آن دست یابیم ، اگر سطحی صاف بوده اما کمبود اصطکاک آن مضر است عمداً روی آن ناهمگونی ایجاد کنیم ، اگر فاصله قطعات سنگ باز است به کمک دوغاب یا رزین آن را پوشانده و سپس ساب بزنیم و یا اگر این سطوح مات و کثیف شده اند ، آن ها را شفاف و درخشان کنیم .
در چه مواقعی به کفسابی نیاز می باشد :
1) عدم تراز بودن موزاییک ها و یا سنگ ها که در این صورت لبه های بالایی و پایینی سنگ ها و یا موزاییک ها در یک سطح به صورت کاملا” صاف نمی باشد .
2) قرا گرفتن ملات و یا سیمان ، چسب ، رنگ در حین نصب موزاییک و یا سرامیک کف به گونه ای که امکان تمیز کردن آن وجود نداشته باشد .
3) سیاه و یا کثیف شدن کف در طی مدت زمان طولانی .
کفساب کیست ؟
در صورتیکه با استفاده از روش های معمول و به صورت دستی نتوان کف را صاف و یا تمیز نمود در این صورت می بایست از دستگاه های کفسابی و نیز از یک شخص متخصص که کفسابی را انجام می دهد استفاده نمود که به این شخص متخصص کفساب می گویند . کفساب با استفاده از دستگاه های مخصوصی سطح موزاییک و یا سرامیک را صاف می نماید و تمام رنگ ها و یا موادی که روی آن ریخته باشد با استفاده از این روش و دستگاه ها به زیبایی هر چه تمام تر صاف می گردد .
از جمله تخصص های کفسابی نعمت زاده می توان به مواردی نظیر موارد ذیل اشاره نمود :
مهم ترین نکته ای که در اینجا می توان بدان اشاره نمود ، کفسابی و سنگ سابی ایتالیایی توسط گروده نعمت زاده می باشد و اما سنگ هایی که نعمت زاده به صورت کاملا” تخصصی عملیات ساب زدن آنها را به عهده دارد می توان به سنگ هایی نظیر :
1) دهبید
2) صلصالی
3) هرسین
4) آباده
5) خوبان
6) گوهره
و … و نیز در گرانیت ها به 1) نهبندان 2) خرم آباد 3) نطنز 4) مروارید
و انواع موزاییک ، سرامیک و … اشاره نمود . همانطور که در قسمت های پیشین بیان شد در برخی موارد جهت کفسابی سطوح از مواد اسیدی مانند جوهر نمک استفاده می شود که استفاده از این موارد علاوه بر ایجاد پوسیدگی بسیار زیاد سبب از بین رفتن سطوح کف می گردد ، بنابراین جهت انتخاب یک کفسابیبه موارد مختلفی از جمله میزان سابقه کاری کفساب و … توجه فرمایید ، کفسابینعمت زاده با دارا بودن بیش از 10 سال سابقه کاری زمینه کفسابی و سنگ سابی مفتخر به دارا بودن بیشترین میزان رضایتمندی از مشتریان محترم می باشد .
کفسابی ایتالیایی
بحث کفسابی که به تازگی به میان آمده توانسته نظر بسیاری از افرادی که در تمیز کردن کف مکان های مورد نظر خود به مشکل برخورده اند را جلب کند. شما می توانید با عمل کفسابی براحتی هر نوع لکه و یا پستی و بلندی در کف و یا سنگ را از بین ببرید و آنرا مانند روز اول شفاف و تمیز کنید. روش های مختلفی را میتوانید در کفسابی تجربه کنید ولی بهترین و مرغوبترین آنها کفسابی ایتالیایی می باشد.ایتالیا بخاطر تولید یکی از بهترین و مرغوبترین مدل های سنگ مرمر نام خود را در صنعت سنگ بسیار سر زبان ها انداخته .ولی قضیه فقط به اینجا ختم نمی شود.روش ها و قواعد و همچنین ماشین آلاتی که آنها در کفسابی و سنگسابی استفاده میکنند در نوع خود بی نظیر بوده و سنگسابی و کفسابی ایتالیا را در تمام جهان مشهور شده. در ادامه مقاله کفسابی ایتالیایی را بیشتر با هم بررسی خواهیم کرد.
شناسایی جنس سنگ و کف است
اگر بخواهید کاری را حرفه ای انجام دهید باید از همان ابتدا با قضیه حرفه ای برخورد کنید.به همین خاطر در همان ابتدا در روش کفسابی ایتالیایی نوع و مدل سنگ شما بررسی خواهد شد تا مراحل مخصوص با آن را برای کفسابی و سنگسابی انجام دهد.برای اینکار و شناسایی بهتر کف را با آب گرم و مواد شوینده شست و شو میدهند تا به طور کامل کم و کاستی ها مشخص شوند.
دلیل به کاربردن نام کفسابی ایتالیایی به خاطر لقمه هایی است که در دستگاه های کفسابی استفاده شده است.معمولا 3 لقمه در زیر این دستگاه استفاده میشود که بتواند به بهترین شکل مشکلات کف را از بین ببرد و آن را به بهترین نحو تمیز کند. در کفسابی ایتالیایی از بهترین ماشین ها استفاده میشود زیرا کاربران و متقاضیان کفسابی ایتالیایی بهترین نوع کفسابیرا در کفسابی ایتالیایی از شما انتظار دارندوپس باید توجه کنید که به بهترین شکل خدمات را به آنها ارائه دهید تا علاوه بر از بین بردن لکه ها و خدمات خواسته شده بر روی کف بهترین ظاهر را نیز به آنها بدهید.
اگر شما هم تا کنون از کفسابی استفاده کرده اید و نتیجه مورد نظر را نگرفته اید پیشنهاد ما به شما اینست که حتما از کفسابی ایتالیایی هم استفاده کنید که در اینصورت حتما نتیجه مطلوب را خواهید گرفت.
کفسابی و درباره کفسابی
کفسابی یا « فلور پولیشینگ» به عمل مسطح سازی موزاییک های تاز کار شده روی سطح زمین اتلاق می شود . در بناهای نو ساز ، گاهی موزائیک ، سرامیک و سنگ های تعبیه شده همتراز نمی باشند و یا در اثر ریختن ملات گچ و سیمان زیبایی خود را از دست داده اند . کفسابی عملیست که به رفع این مشکل پرداخته و سبب می شود که سنگ ها و موزائیک های مذکور ، علاوه بر بازیابی زیبایی روز اول ، در یک سطح نیز قرار گیرند ؛ کمااینکه هرچه کفساب ماهرتر باشد ، سطح نهایی نیز صاف و صیقلی تر بوده ، گواینکه این سطح ، سنگی یک تکه می باشد .
یکی از رایج ترین اشتباهاتی که در خصوص نظافت سنگ ها و موزائیک ها انجام می شود ، تمیز کردن سطوح با جوهر نمک ، وایتکس و شوینده هایی اسیدی از این قبیل می باشد . این دست از مواد باعث خوردگی سنگ در دراز مدت شده و رنگ سنگ ، موزائیک و سرامیک را مات و کدر می کنند که باز هم برای از بین بردن این مشکل به کفسابی نیاز است .
یکی دیگر از فوائد کفسابی ، درخشندگی مثال زدنی سطوح می باشد که کارشناسان امر ، این پدیده را به آینه شدن تشبیه می کنند ؛ روش ایتالیایی در کفسابی ، که با آن امکان انعکاس تصویر افراد و اشیاء در سنگ فراهم می شود ، یکی از پر کاربردترین زیر شاخه های ساختمان سازی می باشد .
از مهمترین اماکنی که نیازمند کفسابی هستند ، می توان به اماکن تجاری ، اداری ، هتل ها و همچنین پله ها ، پاگردها ، آسانسور و همه اماکن فرش شده با سنگ های آباده ، گوهره ، مرمر و … اشاره کرد .
از مهمترین نشانه های کفسابی خوب نیز می توان به پر کردن حفره ها ، یکرنگی سطح ، براقی و شفافیت در تمامی نقاط و عدم وجود لکه ، خط و خش در انتهای کار اشاره کرد .
کفسابی سنگ
در یکی از رایج ترین تعاریف علمی ، سنگ به موادی جامدی در پوسته زمین اتلاق می شود که مجموعه ای از مواد معدنی و کانی ها باشد . شاید این تعریف را بتوان برای معرفی خاک نیز استفاده کرد ، ولی در تعاریف تکمیلی خاک به موادی با ویژگی های فوق گفته می شود که در ابعاد بسیار کوچک و در قالب توده ای از ذرات منفصل با چسبندگی کم باشند . سنگ ها از اولین موادی در طبیعت بودند که بشر از آن استفاده ابزاری کرده است . گاه این ماده در قالب یک سلاح و سرنیزه خودنمایی می کرده است و گاه به عنوان ابزاری برای ساخت یک آسیاب . اما اصلی که در طول تاریخ بشر همواره وجود داشته است ، استفاده از این ماده برای ساخت یک مامن بوده است ، استفاده از سنگ در احداث یک بنا در نقش ستون ، دیوار ، نما ، اجاق و … همواره مطرح بوده است ، اما در سالیان اخیر ، از این ماده بیشتر در نما و سطوح نمایان یک بنا استفاده شده است . امروزه سنگ های گرانیت ، تراورتن ، مرمریت ، گابرو ، کوارتزیت و انواع ماسه سنگ ها از رایج ترین سنگ های مورد استفاده در ساختمان سازی می باشند . با اینکه هریک از این سنگ ها دارای ویژگی خاص ، قیمت متفاوت ، ساختار منحصر به فرد و کاربردهای مجزایی هستند ، اما خصوصیاتی وجود دارد که سلامت همه آن ها را مشخص می کند . از مهمترین این ویژگی ها می توان به ساختار یکنواخت سنگ ( بدون ترک ، شیار و رگه بودن آن ) ، بدون ناخنک و تخلخل بودن آن ، پوسیده نبودن آن ، همگنی اندازه و رنگ ، عدم وجود ناخالصی در ساختار آن و مقاومت در برابر سایش اشاره کرد . از دیگر ویژگی های سنگ مناسب نیز می توان به عدم جذب آب ، مقاومت در برابر تغییرات دما ، مقاومت در برابر مواد شیمیایی اسیدی ، قلیایی و اکسیداسیون نام برد . امروزه سنگ های ساختمانی به 2 دسته اصلی سبک و سنگین تقسیم می شوند ، این تقسیم بندی به وزن این اجسام بستگی ندارد ، بلکه علت این نام گذاری میزان تحمل فشار هریک در ابعاد مشخص می باشد که در سنگ های سبک میزان این فشار کمتر از 200 مگا پاسکال تا خرد شدن و در سنگ های سنگین 3 تا 5 برابر این میزان می باشد . اما میزان مقاومت فشاری سنگ های موجود در بازار معیار خوبی برای انتخاب آن ها نیست ، چراکه این گرما ( نور خورشید در فصل گرم سال )، سرما و رطوبت ( یخ زدن آب در حفره های ریز سنگ که در بلند مدت به متلاشی شدن آن میانجامد) ، آتش سوزی و هوازدگی ( وجود کربن دی اکسید و مونو اکسید درهوا ) هستند که عمر یک سنگ را تعیین کرده و دستخوش تغییرات قرار می دهند . نکته مشترک تمامی سنگ های فوق ، نیاز به مراقبت و نگهداریست . در فرهنگ و ادبیات ما ، سنگ مظهر سرسختی ، لجاجت ، یکدندگی و گاهی مقاومت می باشد ، ولی سنگ های مد نظر ما به هیچ عنوان اینچنین نیستند . این سنگ ها به مرمت دوره ای نیازمندند که این امر جز با کفسابی و سنگسابی میسر نمی باشد . کفسابی سنگ سبب می شود نا حفره های موجود در سطح سنگ از بین رود ، در نتیجه ترک ها و پوسیدگی ها زدوده شده و عمر دوباره ای به سنگ داده می شود ، از سویی دیگر کفسابی سنگ سبب می شود تا رنگ سنگ مورد نظر نیز تجدید شود ، لایه هایی که در طی سالیان متمادی پذیرای دوده و آلودگی بوده اند ، رنگ روزهای اولیه خود را باز یافته که کمک شایانی به زیبایی بنا می کند .
هزینه کفسابی
در موارد متعددی مشاهده شده است که پس از انجام کفسابی و در هنگام تسویهحساب ، دستمزد مطالبه شده از کارفرما با میزان توافقی تفاوت دارد که گاها این اختلاف حساب به مشاجره های شدیدتر نیز منجر شده است . بدون جانب داری از هیچ کدام ، می توان اذعان داشت که در چنین مواردی هم کفساب و هم کارفرما در مشکل به وجود آمده سهیم و مقصرند . کفساب در چنین شرایطی چوب کم تجربگی خود را می خورد ، چرا که یک کفساب متعهد و مجرب ، بدون اینکه کارفرما نکته ای را ذکر کند و یا از وی بخواهد مد نظر قرارداده و در قرارداد ذکر می کند ، از سوی دیگر بدون هماهنگی کارفرما نیز عملی را انجام نمی دهد . بطور مثال ، در تعیین قیمت کفسابی یک بنا ، اپراتور مذکور با عنایت به سال ها تجربه خود می داند که اعمال کفسابی ایتالیایی فواید فراوانی دارد ، لذا این اقدام را به کارفرما پیشنهاد می دهد که توسط وی رد یا قبول می شود ، حال اگر بدون هماهنگی دست به چنین عملی بزند و هزینه آن را طلب کند – با اینکه پول زحمت و فعالیت خود را به درستی و منصفانه طلب می کند – ولی با توجه به عدم اطلاع و رضایت کارفرما ، مقصر شخص کفساب بوده است . در مواردی نیز برخی همکاران بدون مشاهده محیط از نزدیک و فقط برای از دست ندادن مشتری مبلغی را بیان می کنند ، مثلا قیمت کفسابی هر متر مربع را 2.000 تومان اعلام می کنند ، بی آنکه از جنس سنگ و میزان آلودگی یا شدت آسیب های آم مطلع باشند ؛ مثلا در چنین شرایطی نیز ممکن است جنس سنگ مورد نظر بسیار سخت تر از نمونه های مرسوم باشد و در صورت عدم پذیرش وقت و انرژی کارفرما هدر رفته و در صورت پذیرش نیز خود کفساب به دلیل آسیب رسیدن بیش از حد انتظار به ابزار آلات و گذاشتن وقت بیشتر ضرر می کند ، از دیگر مضرات عدم بازدید نزدیک کفساب از محیط ، می توان به عدم تسلط و تخمین محیط نام برد ، بطور مثال از نظر ریاضی مساحت 12 متر مربع در اتاقی مستطیلی با همین اندازه در اتاقی با زوایای بازتر و تندتر یکی می باشد ، اما از نظر یک کفساب به هیچ عنوان چنین نیست ، چراکه ساب گوشه ها سخت تر و وقتگیر تر بوده و مهارت بیشتری می طلبد . از این مطالب می توان نتیجه گرفت که تغییر دستمزد از سوی کفساب ، گواهی بر بی تجربگی وی می باشد . از سوی دیگر ، بزرگترین اشتباه کارفرما سپردن پروژه به اپراتوری کم تجربه می باشد . در مواردی نیز به علت عدم تفهیم صحیح مطلب و هزینه های کفسابی سوء تفاهم بوجود می آید . درخواست اجرای اقداماتی که هزینه جداگانه ای میطلبد با هزینه های توافقی نیز از دیگر اشتباهات کارفرما تلقی می شود . در پایان لازم به تاکید است که با ذکر تمام جزئیات به صورت مکتوب ، بروز چنین مشکلاتی دور از ذهن می باشد و از سوی دیگر ، در صورت عدم توافق ، پروژه پیش از شروع به پایان می رسد که این عمل در برابر مشکلات احتمالی فوق الذکر سود بیشتری دارد .
مطالب مرتبط :
-
کفسابی نعمت زاده
-
مراحل کفسابی
-
کفسابی موزاییک
-
کفسابی گرانیت
-
کفساب کیست ؟
-
بهترین دستگاه کفسابی چیست ؟
-
کفسابی با کیفیت
-
ساب زدن انواع سنگ
-
مراحل کفسابی و سنگ سابی
- نماشویی
-
عملیات کفسابی توسط کفساب به چه صورتی انجام می پذیرد ؟
شاید جالب باشد که بدانید کفسابی به افزایش طول عمر سطوح مختلف – به ویژه سنگ ها – می انجامد ، اما چگونه ؟ چطور کاهش ضخامت یک قطعه سنگ – در حالی که ظاهراً مقاومت آن در برابر ضربه و فشار را کم می کند – به افزایش عمر آن می انجامد ؟
در پاسخ به این سوالات باید گفت که دید ما به محیط اطراف خود ، دیدی فیزیکی در ابعاد ماکروسکوپیک است ، بدین معنا که هرآنچه که مشاهده شده و برای ما قابل اندازه گیریست را به حساب می آوریم ، فارغ از اینکه این تغییرات در ابعادی میکروسکوپیک و ریز هم وجود دارند . به عنوان نمونه ، سنگ حیاط منزل خود را در نظر بگیرید ! این محصول در زمستان سرمای طاقت فرسایی را تحمل می کند ، در همین رابطه با تصور اینکه قطرات باران ، برف یا حتی رطوبت موجود در هوا به تار و پود آن رسوخ کرده و در این هوا یخ می زند ، از آنجایی که آب در دمای منفی 4 درجه رفتاری معکوس داشته و به جای کاهش حجم ، افزایش می یابد ، پس فشاری ولو اندک به دیواره های این حفره ها وارد شده و سبب می شود تا اندکی دهانه آن بزرگتر شود .
هرچند این تغییرات محسوس نبوده و ممکن است سال ها طول بکشد تا متوجه آن شوید ، اما روزی که این سنگ ترکی قابل مشاهده و غیر قابل چشم پوشی بردارد از خود می پرسید که چه عاملی این قطعه را به این روز درآورده است ! چه چیزی روی آن افتاده و این محصول را شکانده ! سرمای شب گذشته چند درجه بوده و بسیاری از این پرسش های بی پاسخ که شما را از علت اصلی آن دور می کند .
و اما نقش کفسابی در جلوگیری از این مشکلات ؛ در دوره ای که همه چیز ایده آل به نظر می رسید ، شاید اگر این سطح تحت تراش حداقلی یک دستگاه کفساب قرار می گرفت ، این شکاف ها و چاله های ذره بینی خود را از دست می داد و زمینه پیشروی این معضلات را از بین می برد . اگرچه انجام کفسابی بی مقدمه و صرفاً برای پیشگیری هم منطقی به نظر نمی رسد ، اما باید تأکید کرد که به منظور بازیابی زیبایی و در صورتی توان یا تمایل تعویض کلی سطح را ندارید ، ساب زدن آن می توان عمری دوباره و کیفیتی همانند روز اول نصب به آن ببخشد .
بسیاری از افرادی که به صورت تخصصی با کفسابی در ارتباط نبوده و برای اولین بار آثار این عمل را مشاهده می کنند ، پس از ترک محل ساب خورده فرق میان سطوح صاف و هموار را با نمونه های موج دار یا معیوب به خوبی متوجه می شوند . اگرچه شاید در یک عملیات کفسابی ، فرد مذکور از دور دهم ساب زنی به بعد متوجه تغییری نشده و تکرار این عمل به چشم وی اتلاف وقت یا محکم کاری هایی بی دلیل باشد ، اما از منظر اپراتور کفسابی می توان اینچنین اذعان داشت که این تکرار عاملی برای به حداقل رساندن پستی و بلندی و ناهمواری های موجود روی سطح می باشد . در این باره باید اضافه کرد که در همه مکان هایی که به آنجا وارد می شویم ، فارغ از جنس سطح یا کارایی مکان ، سطح افقی زیرین آن به عنوان بستری که انسان روی آن گام برمی دارد بسیار حائز اهیت است ، وجهی از یک چهاردیواری که بیش از سایر آن ها مورد توجه قرار می گیرد .
به همین دلیل است که گفته می شود کفسابی به عنوان عملی ترمیمی سبب می شود تا پس از بهبود اوضاع فیزیکی یک سطح ، اعتبار مکان و به تأسی از آن اعتبار صاحب امتیاز یا مالک آن نیز افزایش یابد . بی تردید شما نیز مَثَل یا سخنانی با این مفهوم شنیده اید که بر تن کردن لباسی کهنه اما پاکیزه به تلبّس پیراهنی نو و تازه اما آلوده و چروک با بویی نامطبوع رجحان دارد . با توجه به این مطلب که در بسیاری از پدیده های اطرافمان صادق است ، وجود سطحی قدیمی که با موزائیک هایی معمّر پوشانده شده است ، اما اعمال کفسابی روی آن سطح مورد نظر را براق ، پاکیزه ، هموار و یکدست کرده است نسبت به پوششی گران قیمت که آثار ترک ، شکستگی ، چاله یا زائده های خشک شده روی آن دیده می شود پسندیده تر می باشد .
کدام یک از دو راهکار تعویض پوشش یک سطح یا ترمیم آن به واسطه ساب زنی بهتر است ؟
شاید بنا بر این که حوزه فعالیتی این مجموعه و تارنمای پیش روی کفسابی و سنگسابی می باشد این انتظار برود که قرار است به پاسخ رجحان کفسابی به نسبت تعویض سطح برسیم ؛ اما چنین نیست . چرا که اولاً مخاطب هوشیار و با تجربه تفاوت میان راه حلی کاربردی و پیامی بازرگانی را می فهمد و ثانیاً حتی در صورت تعویض سطح نیز این پوشش جدید به کفسابی نیاز دارد ، در نتیجه در هر دو صورت مجموعه نعمت زاده قادر به ارائه خدمات مختلف بوده و به هردوی آن ها با یک چشم نگاه می کند .
و اما پاسخ سوال ! پیش از اینکه به سطوح و روکش آن ها بیاندیشید ، عموم وسایل پرکاربردی را که با آن ها سر و کار دارید از نظر بگذرانید . به عنوان مثال یک گوشی تلفن همراه که روزگاری جدیدترین مدل از خانواده خود بوده است . با فرض اینکه این وسیله پس از مدتی مستهلک یا خراب می شود ، در مواردی تعمیر آن عملی منطقی به نظر رسیده و در شرایطی نیز تنها تعویض آن می تواند شرایط مکالمات یا سایر مصارف شما از تلفن همراه را بهبود ببخشد . به عنوان مثال با فرض اینکه پس از دو یا سه ماه بلندگوی این محصول خراب شود ، طبیعیست که ترمیم و تعمیر آن عملی عقلانی و درست به نظر می رسد ، عکس العملی که شاید به دلیل محدودیات مالی برای خرید گوشی تلفنی جدید نیز طبیعی به نظر برسد . این در حالیست که با آمدن چندین نسل تازه بعد از این وسیله – اگرچه تمایلی به ترویج مصرف گرایی و به روز کردن این وسیله به محض آمدن نمونه های جدیدتر آن نداریم – اگر محصول مورد نظر آسیب هایی غیر قابل جبران ببیند ، تعویض آن امری حساب شده و مورد قبول می باشد .
با بازگشت به مبحث کفسابی هم باید اذعان داشت ، در مواردی که عمق خرابی سطح به حدی نیست که نتوان آن را بازسازی کرد – به ویژه اینکه این سطح ممکن است از جنسی گران قیمت هم بوده و علاوه بر ضرر مالی در اثر برداشتن آن ، هزینه های مضاعف لایه جدید نیز دردسرساز شود – بهتر است تا از عملیات ساب زنی برای بر طرف کردن ترک های جزئی یا چاله های ریز استفاده کرد . این در حالیست که در مواردی نیز دیده می شود که میزان شکستگی های قطعات ، پوسیدگی های آن ، جنس اولیه نامرغوب این پوشش و شرایط بهبود ناپذیر آن چاره ای جز کندن آن ها و استفاده از سطحی جدید باقی نمی گذارد ، عملی که امروزه به ویژه در شرایطی که یک مالک در پی به روز رسانی امکانات ساختمان خود و استفاده از پوشش های مدرن و امروزی تر به جای موزائیک های قدیمی است ، بیشتر دیده می شود .
همانطور که اشاره شد کفسابی عملیست که هم در بهبود شرایط فیزیکی سنگفرش های قدیمی و کهنه تأثیر گذار است و هم به عنوان اقدامی جدایی ناپذیر از برپایی سطوح جدید و نوساز مطرح می باشد . پس از اینکه از نقش مهم این عمل در ترمیم سطوح پوسیده ، شکسته و ترگ خورده ، مات و کدر یا دارای برآمدگی های حاصل از ریزش چسب ، روغن ، ملات ، گچ ، قیر و غیره سخن گفتیم ، اینک نوبت به کفسابی سطوح نو و تازه برپا شده می رسد .
با فرض اینکه محل مورد نظر ما یک واحد مسکونی نوساز یا مغازه ای مرمت و به روز رسانی شده باشد ، باید بدانیم که قرار دادن پوششی افقی روی آن بدون هیچ تلورانس و خطایی کاری دشوار می باشد . به عنوان مثال در هنگام سرامیک کردن کف ، پس از اینکه بنا ، کارگران ساختمانی یا نصّاب این محصولات قطعه ای مشخص را روی ملات پهن شده قرار می دهد ، با کمک تراز معماری میزان شیب طول و عرضی آن را اندازه گرفته و در صورت عدم تعادل ، با کمک پتک مخصوص خود و اعمال فشار به قسمت های بالاتر ، آن را به زاویه دلخواهش می رساند .
با اتمام این کار که کیفیت انجامش به جنس کفپوش و مهارت عامل نصب بستگی دارد ، بسیاری از ساکنین یا مالکان از وضعیت کلی رضایت داشته و آن را ایده آل می پندارند ، این در حالیست که در موارد متعددی به ویژه در اواخر کار که خستگی به این فرد چیره شده است ، برخی از نقاط کور یا خارج از دسترس ، گوشه های دیوار ، پله ها و … ممکن است قطعات مجاور همسطح نبوده و یا در اثر بی دقتی فرد مقداری ملات روی آن ها ریخته باشد ، قطعه ای به درستی نچسبیده و یا فضای بین آن ها خالی مانده باشد ، در نتیجه نیازمند یک «پلن بی» هستیم تا کم و کاستی های مرحله قبل – که از دید افراد تیزبین دور نمی ماند – را بر طرف کنیم .
در این راه با اعمال کفسابی ، همه قطعاتی که حتی در ابعاد میلیمتری نیز غیر هم سطح می باشند با یکدیگر هم لبه شده و کف مورد نظر همانند سطحی زجاجی و یکپارچه به نظر می رسد . در این راه ، اپراتوران ساب زنی با تزریق دوغاب یا رزین بر روی سطح – به ویژه فواصل سنگ ها – در گام اول فرو رفتگی ها را پر کرده و در قدم بعد به از بین بردن اضافه های آن می پردازند . گفتنیست که انجام این عمل به ویژه در سازه های تازه متولد شده بسیار مهم می باشد ، چرا که سبب می شود تا در همان بدو کار قطعات مذکور از گزند درگیری با عوامل خارجی ، لق زدن ، ورود آب ، هوا یا زباله های ریز به درز میانشان و … در امان مانده و عملاً به عمر مفیدشان افزوده شود .
با صرف نظر از جنس سطح ، میزان پیشروی در عمق ، تعداد دفعات پرداخت یک پوشش ، متراژ و سایر عواملی که در کفسابی حائز اهمیت می باشند ، باید بدانید که کفسابی در ذات خود عملی پرسروصدا و تولیدکننده ذرات معلق ، گرد و غبار و خاک فراوانیست که عملاً سبب شده است تا تنها در اماکنی که خالی از سکنه و وسایل هستند انجام شود . علاوه بر این بسیاری از افراد عادت دارند تا پس از گردگیری یا جمع آوری زباله های ریز محیط ، آن ها را در مجرای خروجی ظرف شویی ، روشویی یا سایر مجاری مرتبط با چاه فاضلاب خالی کنند . با گذر از اینکه انجام این کار در هر حال نامطلوب بوده و در بلند مدت آثار بد خود را بروز می دهد (مثلاً مسدود شدن لوله و گیر کردن آب در سینک ظرفشویی ) ، باید بدانید نتیجه این عمل به هنگام شست و شوی سطح تازه ساب خورده بیش از سایر پدیده ها خودنمایی کرده و ممکن است به نتیجه ای ختم شود که علاوه بر وارد کردن خسارات سنگین مالی به فرد ، او را از انجام خود کفسابی نیز به شدت پشیمان کند .
در بسط معضل فوق باید گفت که کفساب همراه با آب یا محلول آب و کف رئوی سطوح پیشروی می کند و به طور همزمان که لقمه های چندگانه دستگاهش چرخیده و این وسیله در راستای طول و عرض نیز حرکت می کند ، مخرن آبی که بخش جدایی ناپذیر دستگاه های کفسابیست مایع درون خود را به منظور تسهیل حرکت (کاهش اصطکاک) و خنک کردن قسمت های درگیر به منظور عدم شکستن و اتمام زود رأس آن ها تزریق می کند . در اثر انجام این عمل ، همواره در ورای حرکت دستگاه ردی ملات گونه میبینیم که از ترکیب براده های سنگ با آب که شبه سیمان شده اند به وجود می آید .
در تعریفی ساده تر این کار سبب می شود که ما با کفسابی سطوح – به ویژه سطوح سنگی – ملاتی آبکی درست کنیم که پس از شست و شوی مفید اثری از آن ها نمانده و کارفرمایی که جذب سطح درخشان و یکدست پوشش کف شده است نیز از این عوامل نامطلوب غافل شود .
در این مرحله حساس ، چنانچه معدوم کردن این عوامل زائد به دست خود کارفرما سپرده شود ، ممکن است این فرد با تصور اینکه این ملات نیمه سیّال ، روان بوده و در آب چاه حل می شود آن را درون چاه دستشویی بریزد ، عملی که اشتباهی با تبعات سنگین بوده و مقدمات این را فراهم می آورد که با سفت شدن این محصول و بند آوردن گلوگاه ها و مجراهای تنگ مسیر حرکت آب ، این آبراهه کیپ شده و همانند شرایطی که با گچ و سیمان یا سنگ آن را مسدود کرده باشیم ، راهی به جز تخریب و تعویض این بخش از تأسیست ساختمان نداشته باشیم . به همین دلیل است که کفسابان پس از انجام هر مرحله کفسابی یا اتمام کل عملیات براده و خاک باقی مانده را با خود برده و ریسک دفع آن ها را به کارفرما نمی سپارند .
انجام یک پروژه ساب زنی چه مقدار زمان می برد؟
مدت زمانی که از آغاز تا انجام این عملیات طول می کشد به عوامل و شرایط بسیاری بستگی دارد. به عنوان مثال متراژ سطح مورد نظر یکی از عوامل تاثیر گذار در زمان پایان آن پروژه است. در واقع این عامل ، نسبت مستقیم با زمان انجام کار دارد و قاعدتاً هر چه متراژ سطح بیشتر باشد زمانی که سابزن نیاز دارد تا کار را به پایان برساند افزایش می یاید.
البته این تنها عاملی نیست که در مدت زمان انجام عملیات موثر است. کوچک بودن سطحی که قرار است ساب زده شود شرط لازم برای کم شدن زمان پروژه است اما شرط کافی نیست زیرا این کار به مجموعه ای از عوامل وابسته است. اجازه دهید موضوع را با مثالی برای شما روشن کنیم. به عنوان مثال فرض کنید دو سطح سنگی داریم که یکی از لحاظ متراژ بزرگتراز دیگری است . سطح کوچکتر از سنگ گرانیت و سطح بزرگتر از موزاییک پوشیده شده است. در اینجا احتمال اینکه کار کفسابی در سطح بزرگتر ، زودتر انجام شود هست. حتما می پرسید چرا؟ همانطور که گفتیم این کار به مجموعه ای از عوامل بستگی دارد. نوع سنگ استفاده شده در سطح هم یکی از آن عواملی است که در مدت زمان انجام کار موثر است. سنگ های نرم تر مانند موزاییک و سرامیک زودتر از سنگ های سخت تر مثل گرانیک ساب زده می شوند .
همچنین از عوامل متعدد دیگر می توانیم به نوع برق آن مکان نیز اشاره کنیم. برقسه3 فاز امتیازی مثبتی است که به کوتاه تر شدن زمان پروژه کمک می کند زیرا دستگاه های ساب زنی سه فاز با قدرت بیشتری نسبت به تک فاز ها کار می کنند و در نتیجه در زمان کمتری پروژه را به اتمام می رسانند.
البته شرح این نکته هم خالی از لطف نیست که تعداد نیروی انسانی که در پروژه دخیل هستند نیز در سرعت و زمان انجام آن موثر است. واضح است که هر چه تعداد متخصصان سابزن و دستگاه های مشغول در کار بیشتر باشد طبیعتاً پروژه با سرعت بیشتری پیش رفته و زمان کمتری برای انجام آن صرف می شود. البته لازم به ذکر است که بالا رفتن تعداد کفساب ها و دستگاه های به کار رفته در پروژه شما باعث افزایش قیمت کفسابی نیز خواهد شد.
ناگفته نماند که خود کارفرمایان نیز می توانند در کم و زیاد شدن زمان انجام پروژه موثر باشند. زیرا سطح توقع ایشان از چگونگی انجام کار در زمان پایان آن بسیار موثر خواهد بود. به عنوان مثال کارفرمایی که می خواهد فقط آلودگی های سطحی را از روی سنگهای کف از بین ببرد نسبت به شخصی که انتظار دارد در خلال کار ، سنگ های سطح بررسی شوند و درزها ، سوراخ ها و ترک های آنها ترمیم شود ، مدت زمان کمتری برای پایان کار انتظار خواهد کشید.
انواع کفسابی سنگ ساختمان
کفسابی و ساب زدن سنگ را می توان به سه نوع مختلف تقسیم بندی کرد. اولین نوع عملیات کفسابی ، ساب زنی است که ایده آل ترین حالت آن می باشد . در این نوع ، کفساب عملیات را به بهترین شکل ممکن اجام می دهد و از تمام لقمه های استاندارد سنگ بر روی دستگاه استفاده می کند. ساب ایتالیایی که برای براق کردن و به اصطلاح آینه ای کردن سنگ استفاده می شود در این نوع از کفسابی قرار دارد. همچنین در این سطح از عملیات کفسابی تمام کارهای معمول و غیر معمول مانند استفاده از رزین برای پر کردن سوراخ ها و درزهای سنگ ها انجام می گیرد. لازم به ذکر است که این سطح از کفسابی که بالاترین سطح آن است ، هزینه بالاتری نیز نسبت به انواع دیگر آن دارد.
حالت دوم کفسابی سنگ ساختمان در زمره سنگسابی متوسط و متداول قرار می گیرد. در این حالت تعداد لقمه سنگ ها به میزان پستی و بلندی های موجود در کف بستگی دارد و کفساب با مشاهده دقیق سطح قبل از انجام پروژه کفسابی، تعداد لقمه مورد نیاز برای این کار را محاسبه می کند. در این نوع از کفسابی ، بتونه کاری سوراخ ها و درزها با سیمان و چسب و در صورت درخواست مشتری از رزین استفاده می شود. تفاوتی که این سطح از کفسابی با نوع اول آن دارد در تعداد لقمه های مصرفی و همچنین زمانی که کفساب صرف انجام پروژه می کند است. در واقع در حالت اول کفساب علاوه بر استفاده از تعداد بیشتری از لقمه ها ، زمان طولانی تری را برای انجام کار صرف می کند . هزینه پرداختی در این حالت برای کارفرمایان معقول تر است و این نوع کفسابی نسبت به حالت اول قیمت پایین تری دارد ، ضمن اینکه نتیجه کار نیز به اندازه کافی رضایت بخش خواهد بود. این نوع از کفسابی ، حالتی متداول و معمولی کفسابی است که در اکثر مواقع انجام می گیرد و حالت های دیگر معمولاً کمتر انجام می شوند.
سومین و آخرین حالت کفسابی کفشویی است. در این نوع از کفسابی از تعداد لقمه های بسیار کمتر و با شماره های پایینتر استفاده می گردد. این نوع از کفسابی نیاز به بتونه کاری و استفاده از رزین ندارد و فقط با استفاده از فرچه های سیمی نصب شده در دستگاه های کفساب سطح سنگ ها شسته شده و آلودگی های سطحی از روی آنها برداشته می شود. این نوع به دلیل قیمت پایین تری که نسبت به انواع دیگر کفسابی دارد از طرفداران بیشتری در بین کارفرمایان برخوردار است.
ساب زنی پارکت
امروزه یکی از پرطرفدار ترین و شیک ترین کفپوش هایی که بر سطح کف بسیاری از خانه ها و مکان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد پارکت ها هستند. این کفپوش ها در واقع پازل هایی از جنس چوب درخت گردو و راش و در مواقعی از جنس چوب و پلاستیک هستند که در کنار هم چیده شده و کف یک مکان را فرش می کنند.
استفاده از پلاستیک در برخی از مدل های پارکت ها و همچنین وجود رطوبت زیاد و نفوذ آب به داخل آنها در پاره ای از مواقع باعث باد کردن این کفپوش ها می شود. در چنین مواقعی است که کفسابی تنها راه نجات خواهد بود.
درمورد پارکت ها باید به این نکته اشاره کرد که آنها در دو مرحله مورد کفسابی قرار می گیرند . اولین مرتبه دقیقاً وقتی انجام می گیرد که پارکت ها برای اولین بار روی زمین نصب شده اند. این کار در آن زمان بسیار ضروری است. مرحله بعدی کفسابی پارکت زمانی است که مانند بقیه سطوح نیاز به این کار پیدا کند و مثلاً همانطور که گفتیم باد کرده و سطح آن ناهموار شده باشد و یا خط های زیادی بر روی آن افتاده باشد.
در واقع یکی از تفاوت های اساسی کفسابی پارکت با دیگر سطوح مانند سنگ و بتن این است که در جنس های دیگر ، سطوح پس از گذشت زمان معمولاً زیادی از نصب آنها بر روی سطح و با تغییر شکل ظاهری آنها نیاز به کفسابی پیدا می کنند اما موضوع پارکت متفاوت است و دقیقاً پس از نصب بر روی سطح باید مورد کفسابی قرار بگیرد.
انجام کفسابی بر روی پارکت ها مزایای بسیاری برای این کفپوش های پر طرفدار دارد. به عنوان مثال تمام خط ها و لک هایی که بر اثر اتفاقات مختلف روی پارکت ها به وجود آمده بعد از کفسابی کاملاً از بین می روند و پارکت ها دوباره به شکل کاملاً یکنواختی خواهند بود. همچنین فاصله هایی که در میان قطعات چوبی آنها ایجاد شده است ترمیم می شود و از بین میرود. همانند کفسابی سطوح سنگی ، کفسابی پارکت نیز باعث می شود که تمام قطعات چوبی از لحاظ ارتفاع یکسان سازی شوند و هیچ کدام از قطعات این پازل ها ارتفاع بالاتر یا پایینتری از دیگر تکه های پارکت نداشته باشد و در واقع کف سطح کاملا صاف و صیقلی جلوه کند. انجام این عمل بر روی پارکت ها کاملاً می تواند شکل آنها را شبیه به روز اولشان کند.
کفسابی پارکینگ
پارکینگ ها را به خوبی می شناسید. شاید بتوان گفت پارکینگ ها خانه ماشین های ما و مکانی برای استراحت آنها به دور از خط های سفید و آسفالت های خیابان ها هستند. چه در چندمین طبقه از زیر زمین یک مجتمع تجاری باشد و چه در بالاترین قسمت یک پارکینگ عمومی طبقاتی و یا در طبقه زیر همکف یک ساختمن مسکونی ، پارکینگ ها همیشه یک نقطه مشترک دارند و آن حضور و رفت و آمد همیشگی ماشین ها در آنهاست. اما چه دلایلی برای کفسابی پارکینگ ها وجود دارد؟
ماشین ها به واسطه حرکت همیشگی بر روی آسفالت خیابان ها ، که همه جور کثیفی و رنگ و آلودگی بر روی آن پیدا می شود همیشه چرخ های آلوده ای دارند و رفت و آمد آنها به پارکینگ ها باعث انتقال آن آلودگی ها به سطح پارکینگ می شود. از سوی دیگر سنگ های ریزی که در لای درز های لاستیک ها باقی می مانند و همچنین اصطکاک بین چرخ های ماشین و سطح پارکینگ باعث می شود که به مرور زمان ( نه چندان طولانی ) خط و خش های فراوانی بر روی سنگ ها و یا دیگر جنس هایی که کف پارکینگ را فرش کرده اند ایجاد شود و پس از مدتی سطح آنجا کدر شده و به هیچ وجه زیبایی و درخشندگی روزهای اول را نداشته باشد. در چنین مواقعی است که کار با استفاده از طی و شستشوی با آب حل نمی شود و باید به سراغ کفسابی رفت.
قیمت کفسابی پارکینگ نیز می تواند وابسته به عوامل مختلفی باشد. به عنوان مثال مساحت سطح امر بسیار موثری در این موضوع است و قاعدتاً با بالا رفتن مساحت افزایش قیمت در کار را شاهد خواهیم بود. البته در پارکینگ هایی که متراژ های بسیار بالایی دارند کارفرمایان می توانند از تخفیفات ویژه مجموعه کفسابی نعمت زاده بهره مند شوند. همانطور که پیشتر در مورد قیمت کفسابی صحبت کردیم عوامل مختلف دیگری نیز وجود دارند که در قیمت عملیات کفسابی در پارکینگ هم تاثیرگذار هستند. نوع برق ساختمان ، انتظار و توقع کارفرما ، درصد آسیب دیدگی سطح ، تعداد نیروی انسانی مشغول در پروژه و مواردی از این دست در تعیین هزینه نهایی دخیل هستند.
به خاطر داشته باشید که پارکینگ ها اولین و آخرین مکانی هستند که مهمانان شما پس از ورود و قبل از خرج از منزل شما آن را مشاهده می کنند و پارکینگ کثیف با سطحی آلوده نمای کلی زیبایی از شما برای آنها به تصویر نمی کشد.
روش کار با دستگاه های ساب زنی
دستگاه های کفسابی عموماً وزن زیادی دارند و به همین خاطر جابجایی آنها نیاز به حداقل دو نفر نیروی کفساب دارد؛ همچنین برای بلند کردن آنها نیاز به وجود اهرم است. اگرچه مانند تمام لوازم و تجهیزات برقی که نسخه دوم آنها توسط چین ساخته می شود اما تولید کننده اصلی این دستگاه ها کشور ایتالیا است که بنیان گذار این صنعت بوده و در اصل کفسابی را ایتالیایی ها ابداع کردند. استفاده از دستگاه کفسابی مانند رانندگی اتومبیل که علاوه بر گواهی نامه نیاز به تجربه دارد مستلزم آن است که کاربر حداقل چند بار به صورت تمرینی با آن کار کرده باشد تا بتواند روش ها و چم و خم های کار با آن را دریابد اما اصول اولیه ای وجود دارد که مانند آیین نامه راهنمایی و رانندگی باید قبل از استفاده از آن به نیروی کار آموزش داده شود.
همانطور که در تمام صنایعی که با نیروی کار انسانی روبرو هستند شعار کارفرمایان “اول ایمنی ، بعد کار ” است ، در استفاده از دستگاه های سنگسابی و کفسابی نیز این موضوع باید رعایت شود و ایمنی اولین چیزی است که باید به آن اهمیت داده شود. برای اطمینان از ایمن بودن دستگاه به خصوص آن دسته از ماشین های کفسابی که با برق سه فاز کار می کنند لازم است تا قبل از اتصال آنها به برق سیم رابط آن را به خوبی بررسی کرده تا از عدم لختی و قطعی آن اطمینان حاصل کنید.
پس از مطمئن شدن از ایمنی دستگاه و اتصال آن به برق باید با استفاده از کلید های روشن و خاموش روی ماشین کفسابی که عموماً در قسمت بالای آن تعبیه شده دستگاه کفسابی را روشن کرد. توجه داشته باشید که در هنگام روشن کردن دستگاه وضعیت سرعت آن بر روی دور کند باشد و از روشن نمودن آن با دور تند خودداری نمایید.
مسئله بعدی که درباره ساب زنی کف اهمیت دارد نقطه شروع این فرایند است. البته این موضوع از آن دسته از مواردی است که هرچه تجربه کفساب بیشتر باشد انتخاب برای او راحت تر است ، اما به صورت کلی نقطه ای که کفسابی را از آن شروع می کنید ترجیحاً باید قسمتی از کف باشد که به قسمت های مختلفی از آن دسترسی داشته باشد تا کفساب مجبور نباشد زود به زود جای خود را تغییر دهد . ضمن اینکه بهتر است از همان ابتدا نقشه کوچکی از سطح بر روی کاغذ ترسیم شود و نقاطی که کار ساب زنی آن تمام می شود بر روی کاغذ علامت زده شود؛ این امر به این دلیل است که به خاطر زمان بر بودن پروژه کفسابی ممکن است برخی نقاط کف فراموش شود اما با انجام این کار کفساب می داند که کار ساب زنی چه نقاطی از سطح هنوز باقی مانده است.
به طور معمول سه عدد لقمه در زیر دستگاه های کفسابی وجود دارد که هر کدام قابل تعویض بوده و از دستگاه جدا می شوند. باید دقت شود که نمی توان تمام کار را به همان سه عدد لقمه به پایان رساند بلکه این لقمه ها بر حسب شرایط مختلف باید عوض شده و جای خود را به نوع و جنس دیگری از لقمه ها بدهند. به عنوان مثال در یک عملیات متداول کفسابی یک سطح معمولی درچند مرحله ساب زنی می شود که در هر کدام از این مراحل باید لقمه های خاص همان مرحله زیر دستگاه قرار داده شود ؛ ضمن اینکه در برخی مواقع مشکلاتی همچون ترک سنگ ها ، بالا پایین بودن سطح سنگ ها و موزاییک های کف و مشکلاتی از این دست باعث می شود تا لقمه های دیگری نیز وارد کار شوند و از آنها استفاده به عمل بیاید.
نکته ای که حائز اهمیت است این موضوع می باشد که تعداد لقمه های استفاده شده در دستگاه و همچنین نحوه و ترتیب قرار گرفتن آنها مسئله ای است که با توجه به بررسی های کارشناسی کفسابان ، جنس سنگ و همچنین انتظار کارفرما از نتیجه پایانی عملیات مشخص می شود و در نهایت این کارشناس کفسابی است که تعیین می کند چه تعدادی لقمه و از چه نوعی در این مرحله از کار درون دستگاه قرار گیرد ؛ لازم به ذکر است که این امر نیاز به تجربه و دانش بالا در زمینه کفسابی دارد و نمی توان صرفاً به خاطر حرف کارفرما و یا کارگر کفسابی تغییری در لقمه های دستگاه انجام داد زیرا استفاده اشتباه از لقمه ای که برای یک سطح مناسب نیست می تواند باعث خسارت زدن به آن کف شده و به عنوان مثال سنگ های کف را زبر کرده یا بر روی آنها خط بیاندازد.
پسابی که به واسطه انجام عملیات از دستگاه بیرون می آید آبی است که در آن لایه های نازک سطح که از آن جدا شده اند و همچنین انواع آلودگی ها و لکه ها وجود دارند . یکی از مرسومات کفسابی این موضوع است که نیروی انسانی دخیل در این پروژه باید اقدام به جمع آوری این آب کند تا اولاً اطراف نیروی کفسابی که در حال انجام عملیات است خلوت شده و او با اعصابی آرام و تمرکزی بالا به کار ادامه دهد و ثانیاً ماندن این آب بر روی سطح باعث ایجاد لکه های جدید نشود .
ذکر این نکته نیز خالی از لطف نمی باشد که چگونگی جمع آوری پساب های تولید شده به واسطه عملیات کفسابی به انتخاب نیروی انسانی مشغول به کار می باشد و همچنین ابزاری که این کار را توسط آن انجام می دهند نیز به همین شکل انتخاب می شود اما نکته حائز اهمیت این است که نیروی کاری باید روش پاک سازی و جمع آوری این پساب ها را به خوبی آموزش دیده باشد تا باعث ایجاد کار دوباره برای کفساب نشود.
به صورت کلی حرفه کفسابی از مشاغلی است که علاوه بر قدرت بدنی مناسب نیازمند تجربه بالا و همچنین هوش سرشار است. هوش در این کار به کفساب کمک می کند که به تجربه خود اتکا نکرده و بداند که هر اتفاقی می تواند تجربه جدیدی باشد. به عنوان یک تیم حرفه ای کفسابی شاهد اتفاقات بسیاری در حرفه خود بوده ایم و مشکلات به وجود آمده زیادی را به دلیل ناکارآمدی و بی تجربگی برخی کفسابان دیده ایم و در بسیاری از مواقع نیز مشکلاتی را که دیگر تیم های کفسابی به دلیل عدم توجه به نکات مهم و بی تجربگی به وجود آورده اند را با روش های مختلف حرفه ای و تخصصی رفع کرده ایم.
به عنوان مثال یکی از انواع مشکلاتی که اغلب کفسابان بی تجربه با آن مواجه هستند و در بسیاری از مواقع به دلیل اشتباه در انتخاب باعث ایجاد خسارت برای کارفرمایان شده اند استفاده مناسب از لقمه ها می باشد. لقمه ها قطعه های مهمی هستند که هر کدام برای کار خاصی ساخته شده اند . به عنوان مثال استفاده از یک لقمه زمخت و سفت بر روی یک سنگ نرم می تواند باعث خراب شدن ، ترک برداشتن و شکسته شدن سنگ شود و همینطور برعکس این قضیه نیز ممکن است و انتخاب یک لقمه نرم برای سنگ سفت و سخت باعث می شود که فرایند کفسابی ساعت ها طول بکشد و در نهایت نیز نتیجه مقبول کارفرما میسر نشود.
در نهایت باید به این نکته اکتفا کنیم که کارفرمایانی که قصد انجام کفسابی در ساختمان های خود را دارند بهتر است قبل از انتخاب تیم مورد نظر به بررسی کارنامه آنها بپردازند و از رضایت مشتریان قبلی آنها کسب اطمینان کنند زیرا انتخاب اشتباه می تواند گاهی باعث بروز خساراتی به سطوح و سنگ های آنها شود که جبران آنها سخت باشد و حتی شاید نتوان دیگر آن را به شکل روز اول در آورد.
در ادامه قصد داریم تا به مهمترین دلایلی که کارفرمایان مختلف را به انجام کفسابی ترغیب می کند بپردازیم. یکی از این دلایل می تواند صاف و یکدست نبودن کف ساختمان باشد. زمانی که سطح کف ساختمانی دچار پستی بلندی های کوچک و بزرگ شود و به نوعی در اصطلاح از تراز خارج شود همان زمانی است که این ساختمان نیاز به کفسابی دارد. به وجود آمدن چنین موضوعی می تواند کاملاً طبیعی باشد و دلایل مختلفی از جمله سهل انگاری کارگران در زمان ساخت و ساز و یا نشست های کوچکی که در ساختمان های نوساز انجام می گیرد داشته باشد ؛ اما قطعاً پیش آمدن چنین اتفاقی باعث به وجود آمدن مشکلاتی در رفت و آمد افراد و جابجا کردن وسایل مختلف بر روی کف می شود. یکی از مزایای عملیات کفسابی رفع همین پستی بلندی های روی سطح کف است و پس از انجام کفسابی سطح شما کاملاً صاف و بدون هر نوع بالا و پایین و اختلاف سطحی می باشد.
دلیل دیگری که باعث می شود کارفرمایان به انجام کفسابی روی بیاورند بیشتر در خانه های نوساز اتفاق می افتد. در زمان ساخت ساختمان های نوساز لکه ها و آثار متعددی از انواع مصالح ساختمانی بر روی کف باقی می ماند. به عنوان مثال لکه های رنگ که در زمان رنگ آمیزی سقف و دیوار ها بر روی کف می ریزند ، ذرات ریز و درشت ملات سیمانی و گچی که از زمان آجرچینی ، سیمان کاری و گچکاری دیوارها و سقف بر روی کف ریخته و باقی مانده اند و تعداد زیادی از این نوع لک ها که با روش های عادی قابل پاک شدن نیستند و چه بسا از بین بردن آنها با روش های مختلف به سطح کف نیز آسیب برساند، از دیگر دلایل استفاده کارفرمایان از خدمات کفسابی است.
در مواقعی نیز افتادن اجسام سنگین بر روی کف باعث ترک خوردن ، ضرب دیدن و یا شکستگی قسمتی از سنگ یا هر نوع مصالحی که کف را پوشانده است می شود و ظاهر زشتی به نمای کلی ساختمان می دهد. در این زمان نیز اگر خسارت وارده به کف بیش از اندازه نباشد و نیاز به تعویض سنگ ، موزاییک و یا هر مصالح به کار رفته ای وجود نداشته باشد کفسابی می تواند با انجام عملیات های مختلف و استفاده از لقمه های متعدد و مخصوص تا حد زیادی آثار ترک و ضرب دیدگی را از بین ببرد و در برخی مواقع نیز به طور کلی این آثار را از روی کف محو کند.
کفساب خوب
در ادامه این مطلب تلاش می کنیم که به بررسی ویژگی های یک کفساب خوب بپردازیم و بایدها و نبایدهایی که او می بایست به آنها آگاهی داشته باشد و در چارچوب این تخصص و حرفه رعایت کند ، مورد بررسی قرار دهیم. همانطور که می دانید کفساب عملاً به فردی گفته می شود که تجربه ، تخصص و دانش مناسبی در زمینه کفسابی داشته باشد و همه تجهیزات و لوازم عملیات کفسابی را بشناسد و به چگونگی استفاده درست از آنها کاملاً آگاه باشد. کفسابان و شرکت های کفسابی زیادی در سطح شهر وجود دارند که خدماتی همچون شستشوی نما یا نماشویی را هم انجام می دهند اما بهتر است شما با ویژگی های یک کفساب خوب آشنا باشید تا در انتخاب پیمانکار مناسب برای انجام پروژه کفسابی خود بتوانید بهترین گزینه ممکن را انتخاب نمایید.
ویژگی های یک کفساب خوب
- از خصوصیات بارز یک کفساب ماهر این است که او قبل از شروع هر کاری یک نقطه مناسب در مساحت کف مورد نظر پیدا می کند که بتواند از آنجا بر تمام پروژه مسلط باشد . این امر بدین دلیل صورت می گیرد که در پایان کار نقطه ای وجود نداشته باشد که ساب نخورده و به اصطلاح از قلم افتاده باشد.
- او همچنان باید وقت شناس بوده و راس همان تاریخ و زمانی که با کارفرما به توافق رسیده است به همراه دیگر نیروهای کاری در محل پروژه حاضر شده ، عملیات را پیش برده و محصول نهایی را تحویل دهد .
- مدیریت از دیگر ویژگی های یک کفساب مجرب و تواناست . او باید با مدیریت مناسب بر روی زمان و نیرو های کاری خود ، اتلاف وقت را به حداقل رسانده و پروژه کفسابی را در کوتاه ترین زمان ممکن با مطلوب ترین کیفیتی که در مورد آن با کارفرما به توافق رسیده است به انجام برساند و به ایشان تحویل دهد.
تفاوت یک کفساب مجرب با همکاران تازه کار خود
از موارد مهمی که یک کفساب خوب را از یک کفساب معمولی و یک نیروی تازه کار متمایز می کند شناخت او از تمامی ابزار ها و لقمه ها است. شناخت انواع مختلف سنگ ها و دیگر مصالحی که اغلب برای پوشاندن کف مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین آگاهی به این موضوع که کدام نوع لقمه برای چه نوع سنگ یا مصالح دیگری مناسب است از مهارت هایی است که تنها از عهده کفسابان حرفه ای بر می آید. از آنجایی که کفسابی داری سطوح مختلفی کیفی است و کیفیت نهایی کار به انتخاب کارفرما انجام می گیرد یک کفساب حرفه ای باید به مجموعه فعالیت هایی که برای انجام هر نوع کفسابی انجام می گیرد آگاهی کامل داشته باشد.
از دیگر ویژگی های یک کفساب خوب و ماهر می توان به اطلاعات او درباره برق به خصوص برق صنعتی اشاره نمود. کفساب ممکن است با توجه به شرایط و اماکن مختلف نیازمند استفاده از برق سه فاز باشد که در این حین اطلاعات او در این مورد بسیار یاری رسان خواهد بود.
همچنین یک کفساب خوب و حرفه ای باید مهمترین اصل کفسابی را به خوبی انجام دهد. از مهمترین اصول کفسابی پر کردن درزها و شکاف هایی است که در گذر زمان در میان سنگ ها ، موزاییک ها و یا دیگر مصالح به کار رفته در کف ساختمان ها به وجود می آید. کفساب حرفه ای باید بتونهیا دوغاب مناسبی جهت پر کردن این درزها و شکاف ها بسازد و این کار را به بهترین نحو ممکن به طوریکه هیچگونه درزی باقی نماند به انجام برساند.
مزایای ساب زنی
انجام عملیات کفسابی مزایای بسیاری دارد که به عنوان نمونه می توان به برطرف شدن تمام پستی و بلندی هایی که در کف ساختمان موجود است اشاره کرد. این کار باعث می شود که سطح سنگ ها صاف و صیقلی شده و لبه های آنها دقیقاً هم تراز با هم باشند. سنگسابی که همان کفسابی سنگ می باشد باعث می گردد که سطح سنگ ها شفاف و براق شده و در نتیجه زیبایی متحیر کننده ای را به آن بدهد. از جمله فواید دیگر کفسابی می توان به افزایش طول عمر سنگ های کف اشاره نمود؛ این موضوع به دلیل پر شدن درزهای بین آنها و نفوذ نکردن آب در آنها اتفاق خواهد افتاد. در ادامه قصد داریم به توضیح مرحله به مرحله این عملیات بپردازیم.
مراحل کفسابی
اولین مرحله ای که پس از روشن شدن دستگاه باید انجام گیرد صاف و هموار کردن سطح مورد نظر است. کفساب برای از بین بردن ناهمواری های موجود بر روی سطح کف باید از لقمه های شماره 36 یا 46 استفاده نماید تا انواع مصالح و جرم هایی که بر روی کف جا خوش کرده اند را محو کند و در پایان سطحی صاف باقی بماند. موضوع مهمی که باید ذکر کرد این مسئله است که جنس مصالحی که در کف به کار رفته است با اجرای مراحل کفسابی رابطه کاملاً مستقیمی دارد و به همین سبب اجرای درست این مرحله از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد.
در مرحله بعدی لازم است که کفساب خطوطی که از ساب زنی مرحله قبل بر روی سطح باقی مانده را محو و کمرنگ نماید که این کار با استفاده از لقمه 60 انجام می گیرد.
پس از گذر از این مراحل ، حرکت بعدی صیقلی کردن سنگ ها یا دیگر مصالح به کار رفته در کف می باشد. این کار عموماً با استفاده از لقمه سنگ های نرم تری مانند لقمه های شماره 120 انجام می گیرد. مطلبی که باید در اینجا متذکر شویم این است که در خلال مراحل دوم و سوم ، عملیات بتونه کاری برای سطوحی که دارای درز ها و شکاف های متعددی در بین سنگ ها هستند انجام می گیرد؛ این کار باعث می شود که اولاً از نفوذ آب و آلودگی های ناشی از ساب زنی در لایه های زیرین کف جلوگیری به عمل آید و در ثانی نتیجه پایانی کار بسیار چشم نواز تر و بی نقص به نظر آید.
بتونه کاری
بتونه کاری عملیاتی است که می تواند باعث ایجاد خط و خش های مختلف در سطح کف شده و یا ذراتی از ملات یا دوغاب بر روی آن ریخته شود و لکه هایی کوچک و بزرگ از خود بر جای گذارد. مرحله چهارم یکی از مراحل مهم کفسابی محسوب می شود که طی آن پس از اتمام بتونه کاری و انتظار برای خشک شدن بتونه ها ، کفسابان اقدام به از بین بردن خط و خش ها و لکه های به جا مانده بر روی سطح می کنند. در این مرحله ابتدا از لقمه سنگ های شماره 220 به منظور از بین بردن خطوط و لکه های برجسته تر و بزرگتر استفاده شده و پس از آن با به کار گرفتن لقمه های 320 ، 400 و 600 خش های ریزتر را از بین می برند و به رفع کامل آنها و هموار کردن سنگ ها اقدام می کنند.
در نهایت پس از انجام تمام این مراحل کفسابی که به صورت قدم به قدم ، با دقت و حوصله فراوان انجام می گیرد ، برای براق تر شدن سنگ ها به شکلی که سطحی آینه ای پیدا کرده و تصویر اطراف را منعکس کنند ، از لقمه سنگ ایتالیایی استفاده می کنند. این لقمه سنگ ها که در سال های اخیر طرفداران بسیاری را به خود جلب کرده اند سیناکس نامیده می شوند. لازم به ذکر است که انجام کفسابی ایتالیایی از مراحل ضروری عملیات کفسابی محسوب نمی شود و اجرا یا عدم اجرای آن بر اساس خواست کارفرما می باشد . در ادامه تلاش می کنیم تا پس از بررسی مراحل کلی انجام یک پروژه کفسابی به علل افزایش استفاده از این خدمات در سال های اخیر بپردازیم و در ادامه آن به برخی نکات مهم در انجام این کار اشاره نماییم.